Culinair Historisch Centrum

De brouwerij Breuster BrouwersSjevraoje Geitenkaas en het proeflokaal van Het Ursulinenconvent bevinden zich in de gewelfde kelder onder de kloosterkapel en zijn onderdeel van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten.

 

Breuster Brouwers

Wij brouwen daar kleine hoeveelheden bier op traditionele wijze; onze bieren zijn ongefilterd en gisten na op de fles. Verder maken we kaas met melk afkomstig van een gecertificeerde Biologische Zuid-Limburgse boeren.

Reserveer een proeverij.

Sjevraoje

In onze kaasmakerij worden diverse rauwmelkse kazen gemaakt van geiten- en koemelk van lokale biologische melkveehouders.

Reserveer een proeverij.

 

Bezoek de Dubois Apothekerstuin in Museum Het Ursulinenconvent

Tijdens het museumbezoek kun je kennismaken met de geneeskrachtige planten die in de 19e eeuw in de apotheek werden gebruikt. Deze tuin is een ode aan Jean Dubois, burgemeester van Eijsden en apotheker, die door zijn kennis over de natuur en het landschap bij zijn zoon Eugene, de wetenschapper en ontdekker van de Javamens, de belangstelling voor de natuurwetenschappen wekte. De kruiden die in de tuin groeien worden verwerkt in producten van het Culinair Historisch Centrum.

 logosculinair 2

Zie ook: http://ec.europa.eu/agriculture/index_nl.htm

Dit project is mede met financiële steun van de Provincie Limburg gerealiseerd.